24.4.2013

Varma kevään merkki

Sunnuntaina sähköpostiin tuli iloisen reipas viesti, jonka liitteenä oli oheinen kuva. Viestin oli lähettänyt Järvenpäästä kotoisin oleva Marko Matikainen, joka oli lähtenyt retkeilemään Repovedelle avovaimonsa Disa Lepän sekä perheen nuoren landseer-koiran kanssa.

Heidän sunnuntain reittisuunnitelma oli ollut Saarijärvi - Olhava - Kuutinkanava - Mustavuori - Saarijärvi. Eikä se ollut muuttunut vaikka kierroksen alkupäässä Olhavalla he olivat tavanneet laavun läheisyydestä kuvassa olevat karhun jäljet.

Repoveden kansallispuistossa harvemmin törmää karhuun, jos Metsähallituksen työmiestä Karhun Marttia lasketa. Puiston rajojen ulkopuolella Kuisman kylässä sekä Pahkajärven harjoitusalueen puolella karhu on taas tuttu vieras. Karhusta ei puistossa tarvitse huolta kantaa. Jäljet ovat mitä ilmeisimmin alueella jo vuosia liikkuneen vanhan uroksen, joka väistää hyvin kulkijoita. Marko kertoi viestissään, että he olivat nähneet ainoat ihmiset vasta palatessaan päivän päätteeksi takaisin Saarijärvelle. Hiljaisina aikoina karhu saattaa koukata puiston rajojen sisäpuolelle Saarijärven suunnalla mutta jahka retkeilijämäärät taas kevättä kohti lisääntyvät niin en usko, että kontio alueella enää viihtyy.