18.4.2013

Tulevaan kevään kohinaa

23.huhtikuuta 2011 näytti Ruskiasalmi tältä.
Tänään oli Orilammen Majalla Repoveden kansallispuiston sopimusyrittäjien palaveri, jossa käytiin läpi tulevaa kautta sekä puistoon kuulumisia. Tulevalla kesälle valmistuu Vuoden Retkikohde 2012-tittelin myötä saaduilla rahoilla uusi nuotiopaikka sekä kanoottilaituri Kuutinlahdelle, Mustavuoren kodasta hieman itään eli Kuutinkanavalle päin. Valkjärven nuotiopaikkaan tulee varattava keittokatos, joka on suunniteltu ajatellen erityisesti alueen isompia telttailevia ryhmiä, kuten leirikouluja tai partiolaisryhmiä. Lapinsalmi ja Ketunlenkki oli mietinnän alla ja sovittiin, että alueen yrittäjät välttävät Lapinsalmen ja Kapiaveden tulipaikkojen käyttöä ruuhkaisimpaan aikaan.

Palaveri meinasi venyä yliajalle, kun Repoveden yrittäjät alkoivat yhdessä ideoimaan tulevaa kansallispuistopäivää. Päivä on siis 25.toukokuuta ja tänä vuonna se osuu sopivasti lauantaille. Vaikka monella yrittäjällä oli jo omat ryhmät sovittuina, niin yhteistyöllä saadaan järjestettyä ohjelmaa myös Repoveden retkeilijöille. 25.5 on jälleen mahdollista päästä junalla Helsingistä, Lahdesta sekä Kouvolasta Hillosensalmen Asemalle. Hillosensalmen Asemalla vietetään myös samana päivänä täysin uudistuneen kahvilan avajaisia.

Kansallispuistopäivä näkyy myös puiston sisällä. Olhavalla on mahdollista viime vuoden tapaan päästä laskeutumaan alas kalliolta ja Kuutinkanavalla on tarjolla soppaa sekä nokipannukahvia. Kuutinkanavalta saa vuokrattua myös kanootteja ja venetaksi palvelee yksittäisiä retkeilijöitä sekä pienryhmiä kansallispuiston ja Hillosensalmen välillä. Kansallispuistopäivän tapahtumia tullaan keräämään facebookiin tehdyn tapahtumapäivän alle, joten siellä voit pysyä ajantasalla. Samalta sivulta löytyvät myös junan aikataulut. Tässä LINKKI sivuille.