24.12.2012

Uusi aika ja suuret muutokset

Vuosi 2012 hiipii hiljalleen kohti loppua. Tänä vuonna luonto on saanut uskomattoman kauniin lumipeitteen jo reilusti ennen joulua. Kirpeät pakkassäät antavat kauniin kuulaita päiviä, jolloin pääsee nauttimaan talviauringon säteistä vaikkakin vain hetken aikaa. Vuoden lyhyin yö on jo ohi ja vaikka vuosi ei ole vielä edes vaihtunut, olemme jo menossa kohti kevättä.

Samalle päivälle talvipäivänseisauksen kanssa osui tänä vuonna myös Mayakalenterin päättyminen, jonka pahimmillaan enteiltiin tuovan maailmanlopun. Todellisuudessa mayakalenterissa vaihtui uusi ajanjakso. Kalenteri alkaa maailman luomishetkestä, jonka jälkeen mitattava aika on jaettu baktuneihin. 21.12.2012 päättyi 13. baktuni ja alkoi 14., ja kyseessä oli siis eräänlainen maailman synnyn merkkipäivä. Uusi aika tuo aina mukanaan uusia muutoksia ja mahdollisuuksia, sekä jotain merkittävää.

Itselläni suuret muutokset ja varmasti elämäni yksi tärkeimmistä tapahtumista osuivat muutamaa päivää ennen Mayakalenterin maailman synnyn merkkipäivää. Perheeseemme syntyi reipas ja aurinkoinen esikoispoika, joka varmasti aloittaa aivan uudenlaisen ajanjakson elämässämme.
Monet raskaudesta tietoiset yhteistyökumppanit ja asiakkaat ovat jo kyselleet mitä työrintamalla nyt käy. Sinne ei ole luvassa näin isoja muutoksia. Poika osasi ajoittaa maailmaan tulemisen sen verran täydellisesti, että toukokuussa on tarkoitus olla takaisin työmoodissa. Talvi menee maailmaa ihmetellessä ja kevääseen valmistuessa. Ensi kesänä ollaan sitten taas Repoveden kuvioissa mukana koko perheen voimin ja samalla aloitetaan kasvattamaan pikkumiehestä todellista eräjormaa. :)