5.12.2012

Terveisiä puistopalaverista

Tänään itsenäisyyspäivän aattona oli Repoveden sopimusyrittäjien palaveri Mäntyharjun kunnantalolla. Ennen  palaveria Piia Mäkilä piti infopläjäyksen liittyen Mäntyharjun Repoveden Pohjoinen portti -hankkeeseen. Mäntyharjun hanke on erinomainen lisä Repoveden alueen retkeilijöille. Se tuo mukanaan aivan uudenlaisen tavan päästä tutustumaan paikalliseen luontoon sekä palveluihin. Hankkeessa on mukana iso joukko alueen matkailuyrittäjiä, Repovalkea Oy/ Tervarumpu mukaan lukien. Hankkeen on tarkoitus valmistua ensi vuoden aikana.

Myös Repoveden kansallispuistoon on tulossa uudistuksia. Nyt syksyn aikana on jo rakennettu huussit Valkjärvelle Sukeltajaniemeen sekä Tervajärvelle Talakseen, molemmat palvelevat myös esteettömyyttä hakevia retkeilijöitä. Valkjärven nuotiopaikka muuttuu varauspaikaksi ryhmille ja sinne rakennetaan keittokatos. Monet leirikoulu- ym teltoilla yöpyvät ryhmät ovat toivoneet varauspaikkaa, jotta ennalta suunniteltu reissu ei menisi mönkään illan suussa telttapaikkoja etsittäessä. Repoveden nuotiopaikat ovat melko pieniä, eikä useammalle teltalle ole niissä juurikaan tilaa, joten ongelma on jatkossa ratkaistu Valkjärven varauspaikalla.

Jokamies-retkeilijät saavat korvaavan tulipaikan Kuutinlahdelta, Kuutinkanavan ja Mustavuoren varauskodan välistä, johon rakennetaan myös kunnollinen laituri vesillä liikkujia varten. Muuten puisto valmistautuu tällä hetkellä sydäntalven saapumiseen. Järvet ovat jo jäässä mutta jäät ovat vielä heikkoja, eivätkä kanna edes pilkkimiehiä, joten retkeilijöidenkin kannattaa pysyä maalla. Repovedellä on vahvoja virtauksia mm Kuutinkanavalla, Lapinsalmessa, Ruskiasalmessa sekä monissa järvissä on paljon pohjalähteitä, joten jäillä kannattaa läpi talven liikkua varoen. Latuja alueelle aletaan ajamaan, jahka jääpeite vahvistuu mutta metsäsuksien jälkiä näkyi puistossa jo tänäänkin.

Kuva on otettu viime sunnuntaina 2.12.2012 Repoveden Valkjärveltä.