17.10.2012

Sata lasissa

Tämä on Repovalkean sadas blogiteksti. Vau. Lyhyessä ajassa on tapahtunut paljon. Nämä sivut on alunperin luotu yritykselleni alkuvaiheen nettisivuiksi. Toiminimenä Repovalkea aloitti keväällä 2010, joten ensi keväänä on tulee siis kolmas vuosi yrittäjänä täyteen. Yrityksen alkuvaiheen kolme vaikeinta kuolemanlaaksoa on siis jo ohitettu, jolloin nähdään onko yrityksellä tulevaisuutta. Kolmen vuoden aika yritys on kasvanut jo osakeyhtiöksi, toimitilat ja liikevaihto on kasvanut mukavan tasaisella tahdilla. Jopa niinkin ripeällä tahdilla, että en olisi sitä kolme vuotta sitten vielä uskonut. Ja nettisivutkin löytyvät nykyään osoitteesta tervarumpu.fi keväälllä 2011 tulleen aputoiminimen myötä.

Kun uudet nettisivut valmistuivat, mietin kovasti mitä näille sivuille pitäisi tehdä. Blogaaminen on suosittua vasta lähinnä muodin tai kotiäitien piireissä, eikä kukaan pitänyt ainakaan mitään tunnettua luonnosta, retkeilystä tai paikallishistoriasta kertovaa blogia. Mutta sellaiseksi nämä sivut kuitenkin jäivät, koska tykkään kirjoitella erilaisia tekstejä, tarinoita tai kommentteja. Tämän blogin myötä olen tänä vuonna päässyt kirjoittamaan tai antamaan asiantuntijavinkkejä mm matkailulehti Mondoon, verkkolehti Taloussanomiin sekä Metsäalan toimihenkilöiden Metsätalous-lehteen, joten blogin jatkaminen ei ollut mitenkään huono päätös.

Vajaan kolmen vuoden aikana, eli (4/2010 - 10/2012) sivuilla on vierailtu lähes 30 000 kertaa. Suosituimmat tekstit ovat keränneet reilusti yli 1000 katselukertaa. Tällä hetkellä blogissa liikutaan vajaan sadan ja reilun kolmen sadan lukukerran välillä per teksti, ja kuukausittain blogissa käy tasaisesti yli 1000 vierailijaa. Blogin ulkoasu on graafikkosiskoni Anun käsialaa. Anun kanssa myös aikoinaan hiottiin Repovalkean logoakin. Fontin valinta oli Anun ehdotus mutta ketturepolainen on allekirjoittaneen omasta kynästä. :)