26.10.2012

Ensilumi ja erikoislaatuisia vieraita


Aamun sää oli kirpeä ja pakkasta muutaman asteen verran. Vähän harmittelin aamusta, koska tälläinen sää olisi ollut täydellinen viettää kameran kanssa suonlaidalla, ihastellen pakkasen kovettamaa ja kuuran maalaamaa rahkasammalmattoa ja kristallinkirkkaiksi  jäätyneitä lammikoita. Mutta ehkä sille on varattava ihan oma pakkasaamunsa, tänään oli varsin hyvä pävä olla myös Lapinsalmen suunnalla.

Sää olisi ollut myös täydellinen linnustussää ja sitäkin saatiin ihailla Repovedellä.Lapinsalmelta nimittäin pyrähti lentoon teeripartti. Pikimustat linnut ja kauniin valkokuuraiset koivut syksyisessä pakkassäässä luovat mahtavan kontrastin.

Repovedelle saapui aamusta varsin arvovaltainen delegaatio Valtionvarain ministeriöstä. He olivat eilen käyneet keskustelemassa Kouvolan kaupunginjohtajan Lamminmäen kanssa Kouvolan seudusta ja sen kehittymisestä. Tänään tutustuminen jatkui ensin Repovedellä ja sieltä tie vei Verlaan. Tänä vuonna puistossa on ollut ministeritason vieraita useamminkin, mm Maa- ja Metsätalous- sekä Ulkoministeriöstä, jolloin mukana oli myös vieraita Sambian Metsäministeriöstä.

Mutta Repovesi osaa lumota arvokkaalla hiljaisuudellaan myös korkean tason vieraat, siihen pystyin luottamaan tänäänkin. Vierailun aikana kävimme läpi alueen kehittymistä, uusia innovaatioita, yhteistyön tärkeyttä mutta tietenkin myös historiaa ja Repoveden merkitystä arvokkaana luontomatkailualueena. Vieraat olivat kiinnostuneita alueesta ja sen kehittymisestä, ja kyselivät vielä ennen lähtöään retkivinkkejä seuraavaa kesää silmällä pitäen.

Pois lähtiessä Repovesi antoi meille uskomattoman ja varmasti mieleenpainuvan elämyksen. Riippusiltaa ylittäessä puistoon satoi ensilumi ja kun pääsimme takaisin autoille maa oli jo valkoinen. Tervetuloa Talvi. :)