18.5.2012

Lättähattu Hillosensalmella

Tänään kun ajelin Repovedeltä kotia kohti Hillosensalmen asemalla nökötti sen verran oudon näköinen juna, että oli pakko pysäyttää auto ja mennä paikan päälle ihmettelemään. Vanha lättähattu juna odotteli yhdessä tyhjän puutavarajunan kanssa Voikosken suunnalta tulevaa matkustajajunaa. Junaa ihastellessani ja kuvatessani sain luvan käydä katsomassa sitä myös sisältä.

Samainen juna on tulossa huomenna, 19.5 takaisin Kouvolan suunnasta. Se lähtee Kouvolasta klo 12:57, Hillosensalmelle se saapuu klo 14 jälkeen ja jatkaa matkaansa klo 14:32. Lisää tietoa lättähatun huomisista liikkeistä löydät tästä linkistä; http://www.porvoonmuseorautatie.fi/ ja kuvia junasta Repovalkean facebook-sivuilta.

Tämä kevät on junien kannalta kaikin puolin harvinainen, koska myös ensi perjantaina, kansallispuistopäivänä Hillosensalmelle on mahdollista päästä junalla Helsingistä asti. IC71 pysähtyy Kouvolan ja Mäntyharjun välillä lisäksi Hillosensalmella (lähtö Kouvolasta 9:52 ja lippu on ostettava Mäntyharjulle). Takaisin pääsee P706:lla, joka pysähtyy Hillosensalmella klo 16:45. Hillosensalmelta on järjestetty jatkokuljetus Repoveden kansallispuistoon Orilammen Tuulettarella.