22.3.2012

Ihan kuin entisaikaan...

www.hillosensalmenasema.com

Jos oikein jaksaa uskoa ja toivoa, niin mahdotonkin voi muuttua mahdolliseksi. Ja niin kävi myös kolme viikkoa sitten perjantaina Retkimessuilla. Puistonhoitaja Tervosen ja Tervarummun yrittäjä Hännisen juttusille saapui varsin mukava mies ja kokenut Repoveden kävijä, herra Pentikäinen. Kolmikko keskusteli Repovedestä ja puheeksi osui myös puiston ohittava Savon rata. Ja sitten he harmittelivat, kun viimeinen junavuoro Kouvolan ja Mäntyharjun välillä kun oli stopannut Hillosensalmen asemalla 2000-luvun alussa eli ennenkuin koko kansallispuisto edes perustettiin. Junalla olisi kuitenkin helppoa sekä ekologista tulla retkeilemään Repovedelle.

Repoveden ystävä Pentikäinen lupasi hoitaa asian. Ja hyvin hän hoitikin, tänään nimittäin tuli Valtionrautateiltä sähköpostia. Siinä kerrottiin, että perjantaina 25. Toukokuuta Hillosensalmen liikennepaikalla pysähtyy kaksi junaa. Toinen joka tulee aamupäivällä ja toinen joku menee iltapäivällä. Ja valittu päivämäärä ei ole puhdasta sattumaa. Samaisena päivänä on myös Repoveden kansallispuistopäivä, jolloin puistoon järjestetään erilaista ohjelmaa Repoveden yrittäjien toimesta. Hillosensalmen asemapäällikkö Marianne laittaa silloin varmasti kahvipannun tulille asiakkaita varten. Asemakahvilassa on tarjolla myös tuttuun tapaan maukasta kahvileipää, vanhaa tavaraa ja paikallisia käsitöitä.
Tarkemmat junavuoroihin liittyvät tiedot, aikataulut ja varaukset sekä kansallispuistoviikonlopun ohjelmat kerrotaan myöhemmin, jahka saadaan suunnitelmat tarkennettua.