21.2.2017

Talas


Lauantaina käytiin perheen kanssa Repovedellä, Talaksessa makkaranpaistossa. Talaksen nuotiopaikka on pienille lapsille todella toimiva. Tervajärven sisääntulosta (Kivisilmäntie 720, Kouvola) ei nuotiopaikalle ole matkaa kuin alle kilometri polkua pitkin.

Kovien pakkasten aikaan sydäntalvella uskaltaa sisääntulosta mennä Talakseen myös jäitä pitkin ja muiden jälkiä seuraten, mutta tietenkin maalaisjärkeä käyttäen. Välillä ei ole ojia, eikä virtauskia kuten Lapinsalmella ja muualla Repovedellä usein on. Jäillä liikkuminen on kuitenkin aina kulkijan omalla vastuulla.

Ahkio on oiva hyvä väline, sillä saa tuotua tulille hyvät eväät ja vietyä pois päiväunille nukahtamaisillaan olevat lapset.

Talaksen nuotiopaikka on Lapinsalmeen verrattuna rauhallisempi, ja lasten kannalta myös turvallisempi. Lähellä ei ole jyrkkiä pudotuksia eikä sulaa vettä. Kesällä Talaksen ranta on kivan matala ja hiekkapohjainen.

Kuvassa oikealla, vastarannalla näkyvät veneet ovat Tervajärven sisääntulon vieressä.

Talakseen on mahdollista päästä myös esteettömästi Tervajärven sisääntulosta puomin ohi lähtemällä tietä pitkin kohti Kuutinkanavaa ja kääntymällä oikealle lähtevälle polulle.
Tässä linkki pdf-karttaan, Tervajärven sisääntulo ja Talas löytyvät oikeasta alalaidasta. KARTTA