5.3.2014

Blogi oppimispäiväkirjana osa 1

Viime aikoina blogin kirjoittaminen on ollut vähän tahmeaa. Olen missannut monia herkullisia aiheita, joista olisi voinut tänä talvenakin kirjoittaa vaikka ja mitä. Talvi on ollut poikkeuksellisen lämmin, ensimmäisiä muuttolintuja on jo havaittu, Ympäristökeskuksen antamasta varoituksesta Etelä-Suomen jäätilanteesta, ranskalaisryhmän alkuviikon Repoveden kokemuksista, Verlan ja Repoveden linkittymisestä toisiinsa tai vaikkapa alkaneesta Metsähallituksen Repoveden kansallispuiston opaskoulutuksesta.
Osa syynä blogin jähmeyteen on tuo kuvassa näkyvä pikkupoika. Monet kokeneet uranaiset ovat neuvoneet, että kalenteriin pitää merkitä perheen menot mustekynällä ja kaikki muu lyijykynällä. Pikkulapsiaika on lyhyt, eikä sitä kannata käyttää liikaa työntekoon, koska töitä ehtii tekemään myöhemminkin. En ole kuitenkaan kokonaan lyönyt hanskoja tiskiin :) Teen töitä sen minkä ehdin ja ihana aviomieheni tekee sitten loput.

Mutta noista herkullisista aiheista ajattelin nyt kirjoittaa muutaman sanasen Repoveden uudesta opaskoulutuksesta. Kansallispuistossa on polkaistu käyntiin hanke, jonka yhtenä osana on kouluttaa ja parantaa paikallisten matkailuyritysten luonto-opastusvalmiuksia. Opaskoulutukseen valittiin 20 innokasta alueen toimijaa, joilla on mahdollista suorittaa asiaankuuluvat tentit sekä näytöt ja saada itselleen Repoveden Opas-titteli. Koulutukseen kuuluu mm mielenkiintoisia luentoja, joihin voi osallistua myös muutkin Repoveden alueesta kiinnostuneet. Lisää tietoa luennoista löytyy tämän LINKIN takaa ja sivun alalaidasta (luontoon.fi ja tapahtumia Repovedellä).

Koulutuksesta ja oppimisen etenemisestä kurssilla olija pitää joko oppimispäiväkirjaa tai blogia. Tänään lupauduin esittelemään blogaamista vaihtoehtona. Repovalkea -blogin olen aloittanut alkuvuodesta 2010, eli samoihin aikoihin kun perustin yritykseni jo neljä vuotta sitten. Viime vuonna 2013 tässä blogissa vieraili 4500 uniikkia lukijaa. Blogin ajatuksena on kertoa Repoveteen, luontoon tai luontomatkailuun liittyviä asioita, jotka itse koen kirjoittamisen arvoisiksi.
Ajattelin hyödyntää tätä jo olemassa olevaa blogia oppimispäiväkirjana kurssin aikana. Jatkossa tulen aloittamaan kurssiin liittyvät tekstit sanoilla "Repoveden Opaskoulutus osa jotain" ja kirjoittelen mitä sitten mieleen juolahtaa. Teksteihin poimin asioita, joita olen kurssilla kuullut ja oppinut, ja joita itse pidän mielenkiintoisina. Näin ne jäävät itselle paremmin muistiin ja blogini lukijat voivat ammentaa niistä itselleen Repovesi -tietoutta. :)