16.1.2014

Aurinkoista kevätpäivää!

Pitkän syksyn jälkeen vihdoin tuli maahan lumi ja ulos kunnon pakkaset. Yli kymmenen asteen pakkasilla jääkansi paksunee jopa muutaman sentin päivävauhdilla mutta vielä kannattaa malttaa mieltä jäille menemisen suhteen, vaikka kirkkaana kimaltava jää ja lumi sinne kutsuisivatkin. :)

Alkuvuosi on aina uuden aikaa. Silloin on hyvää aikaa päivittää tietoja ja oppia uutta. Tällä viikolla olen taas hakenut oppia uudesta metsälaista Metsäkeskuksen järjestämissä koulutuksissa. Muutokset metsäalalla ovat tällä hetkellä suuria ja ihan käsin kosketeltavissa, mutta lopputuloksia voimme ihailla vasta vuosikymmenten päästä. Tästä linkistä voit lukaista lisää uudesta metsälaista ja mitä se tuo tulleessaan.

Lisäksi Repovedellä Metsähallitus aloittaa uuden koulutuspaketin, joka tähtää alueen toimijoiden kouluttamiseen sekä sitä kautta jaettavan tiedon päivittämiseen. Koulutus pitää sisällään luentopäiviä kevään aikana sekä maastopäiviä kesällä. Syksyllä on mahdollisuus antaa opastusnäyttö ja valmistua Repoveden omaksi oppaaksi. Mihinkään viralliseen ammattitutkintoon, kuten erä- tai luonto-oppaan tai luonto-ohjaajan titteliin tästä koulutuksesta ei ole mutta se antaa esimerkiksi lähialueella toimivalle majoitusyrittäjälle todella hyvät valmiudet kertoa oikeaa tietoa Repoveden reiteistä, palveluista, mahdollisuuksista sekä alueen retkeilystä asiakkailleen. Repoveden opas -nimike sekä sertifiointi takaa sen, että kyseinen henkilö on saanut tarvittavan koulutuksen ja osaa vastata asiakkaan kysymyksiin tai ainakin tietää, mistä tarvittavaa tietoa voi hakea. Sertifioidun oppaan tittelin voi tässä ensimmäisessä koulutusaallossa saada 20 henkilöä mutta luentotilaisuudet ovat avoimia 150 ensimmäiselle paikalle tulijalle. Luvassa on hyvin mielenkiintoisia tietopaketteja Repovedestä, joten kannattaa tulla mukaan. :)
Tässä linkki koulutukseen.

Huomenna lähdemme Repoveden tuoreen Eräkokin, Mikan kanssa nuuhkimaan tuulia Messukeskuksen suuntaan Matkamessuille ja pian kerrotaan sieltäkin suunnalta uusia suunnitelmia.