3.2.2012

Pakkasten perässä

Tänään pakkanen lauhtui sen verran, että tarkeni käydä puistossa tarkistamassa jäätilanteen. Talviaurinko lämmitti jo sen verran, että pakkanen laski hiukan 20 asteen lämpimämmälle puolelle. Metsähallitus antoi viime viikolla (vk 4) heikkojen jäiden varoituksen koko puiston alueelle ja aiheesta. Tämän viikon (vk 5) aikana tiukat pakkaset ovat auttaneet jäätilannetta jo paljon. Aiemmin jäillä oli kohvaa, jonka alla oli vettä ja ohut jääkerros. Tänään kohva (tai korppa) sekä vesi olivat jo poissa. Kairan avulla tuli asiaan lopullinen selvyys. Kovaa jäätä oli jo yli 15 senttiä ja jää oli yhtenäistä.

Tästä voi jokainen vetää siis omalla vastuulla omat johtopäätöksensä. Virtapaikkoja itse vielä välttäisin. Esimerkiksi Mustanlammen ja Kuutinlahden välinen oja oli edelleen sula kovista pakkasista huolimatta.
Jään päällä oli vain viiden sentin pakkaslumikerros, joka ei haitannut jäällä liikkumista. Kohta voisi siis vaikka suunnitella kaivavansa madepilkit esille :)
Lisää kuvia löydät blogin avoimilta facebook-sivuilta eli tästä linkistä; Pakkasten perässä. Kuvat linkin takaa saa klikkaamalla isommaksi.