30.1.2012

Luontokuvia Kouvolan kirjastossa

Luontokuvat on kivoja. Valitettavasti oma kuvausharrastukseni jää liian usein siihen, että käännän järkkärin kuvaustilan valitsimen siihen automaattiin, joka ei siis todellakaan ole se järkevin vaihtoehto. Mutta ammattilaisten ottamia kuvia on aina kiva katsella. Viime viikolla posti toi kutsun "Katse Kymenlaaksoon!" Luontokuvanäyttelyn avajaisiin, jota en voinut siis missään nimessä missata.

Luontokuvanäyttely avattiin tänään 30.1 Kouvolan Pääkirjastossa ja se on avoinna 18.2 asti. Tämän jälkeen näyttely kiertää eri puolella Kymenlaaksoa koko tämän vuoden ajan. Näyttelyyn on otettu Lassi Kujalan (kuvassa), Pekka Vainion ja Juhani Vaittisen parhaita luontokuvia eri puolilta Kymenlaaksoa. Näyttely on osa Kymenlaakson kulttuurivuosi 2012 -hanketta ja näyttelyn toteutuksessa on ollut isosti mukana myös Kymenlaakson luonnonsuojelupiiri ry.

Näyttelyn luontokuvissa on ajatuksena esitellä Kymenlaakson kiehtovaa sekä monimuotoista luontoa. Kuvia on otettu mm kaikista kolmesta kansallispuistostamme, eli Repovedeltä, Valkmusasta sekä Itäisestä Suomenlahdesta. Mukaan on mahtunut myös kuvia niin maaseudusta, eläimistä, Kymijoesta sekä Suomenlahdestakin. Suosittelen lämpimästi, luontokuvanäyttely löytyy siis Kouvolan pääkirjaston näyttelytilasta ja mikä parasta, se on ilmainen. :)