27.9.2011

Metsään on tullut jo syys...

Ja en muuten kastunut Repovedellä vielä tänäänkään! Runsaista sateista huolimatta kaikki asiakkaiden kanssa tehdyt retket on onnistuttu tekemään ilman suurempia sateita. Järvien ja vesistöjen pinnat ovat nousseet selkeästi. Olhavalla, kallion juurella olevalla nuotiopaikalla vesi on noussut jo lammikoiksi nuotion viereen ja teltalle niemekkeestä ei enää montaa kuivaa paikkaa löydy. Saarijärven pinta on noussut kesästä melkein 20 senttiä. Jos maa ei ehdi kuivua ennen jäätymistä, on ensi keväälle luvassa routavaurioita ja pitkää rospuuttoaikaa. Kuutinkanavan uittorännistä tulee tällä hetkellä vettä yhtä paljon läpi kuin viime pääsiäisenä, jolloin kuva on otettu.
Syksyn ruska näyttää Repovedellä jäävän hieman viime vuotista heikommaksi. Kovat tuulet ovat pudottaneet jo ison osan lehdistä. Mutta ruskan korvaa tänä vuonna mahtava suppilovahverosato. Sateet tuottavat aivan loputtoman määrän suppilovahveroita ihan polkujen varteen. Tänäänkin asiakkaiden mukaan lähti yksi kassillinen vaikka sääntönä oli ettei polulta saa poistua, jottei aikataulut pääse unohtumaan.

Muutenkin sää oli tänään ennakko-odotuksista poiketen kauniin syksyinen ja aurinkoinen, ruskanvärejä oli mukavaa ihailla myös pitkästä aikaa kirkkoveneestä käsin. Ja tänään palokärki huusi siihen malliin, että siitä riittää hyvää säätä ainakin tulevaan viikonloppuun asti. Muistakaa siis ottaa sienikorit mukaan, kun tulette Repovedelle viimeistään viikonloppuna retkeilemään ja ihailemaan syksyn ruskan värejä! :)