5.9.2011

Kaupunkiluontoa ja luontoa kaupunkilaisille

Monesti ihmiset haluavat tulla ihailemaan luontoa Repovedelle vaikka luontoa löytyy myös kaupungistakin. Itse useasti yllätyn, kuinka lähelle luontoa voi päästä vaikkapa Kouvolan keskustassa. Viime viikolla kävelin Keskikatua uuden Keskuspuiston kulmalla. Ajatuksistani minut havahdutti lapsuuden maaseudun pihapiiristä tuttu tsirkutus, josta ei voinut erehtyä. Ihmisten myötä myös varpuspopulaatio on tämän vuosisadan aikana muuttanut kaupunkeihin.

Aloin katsella ympärille mutta varpusia en siltikään näkynyt. Hetken päästä huomasin ruohikon liikkuvan. Maassa, aivan metrin päässä jaloista oli useita varpusia evästämässä tatarin siemenillä. Suojavärin ansiosta varpuset jäävät varmasti monelta kulkijalta huomaamatta. Repovedellä ei näin lähelle luonnoneläimiä pääse, kaupunkilaistuneet varpuset eivät näyttäneet olleenkaan olevan huolissaan metrin päässä olevasta ihmisestä.
Kuinka monta varpusta löytyy alla olevasta kuvasta?
(Klikkaamalla kuvan saa suuremmaksi.)
Repovedellä järjestetään ensi lauantaina 10.syyskuuta jälleen Repopolku-tapahtuma.
Kouvolan latu järjestää opastetun retken Lapinsalmen P-alueelta Kuutinkanavalle. Kouvolan latu tarjoaa myös 30 ensimmäiseksi ilmoittautuneelle ilmaisen kuljetuksen Kouvolasta Repovedelle ja takaisin. Lisäksi Kuutinkanavalla on latulaisten erämaakahvila, joka palvelee kaikkia retkeilijöitä. Lisää tietoa löydät tästä Kouvolan ladun sivuille menevästä linkistä.

Repovedellä Saarijärven portinpielen Korpikahvila on myös vielä ensi viikonloppuna, lauantaina sekä sunnuntaina avoinna klo 11-18.